Projekt Insektshotell

Många insekters naturliga livsmiljö har försvunnit på grund av förändringar i miljön. Insekterna har en avgörande roll för den biologiska mångfalden i naturen, dels som pollinerare men även som mat till andra djur.

Genom att sätta upp insektshotell kan vi hjälpa insekterna att hitta en boplats och en plats att söka skydd på vintern och därmed få en bättre chans att övervintra.

I samband med ett tidigare samarbete mellan Strövelstorps skola och Byalaget under 2022/2023 som resulterade i att 26 fågelholkar blev utplacerade i Aldalen, konstaterade man att det blev material över som kunde användas till att bygga insektshotell. Sagt och gjort, projekt Insektshotell startades och dåvarande klass 4 på skolan fick uppgiften att vårterminen 2024 tillverka insektshotell.

Den 7 oktober var representanter från Byalaget och hämtade 40 st. hotell (en bagagelucka full) som nu planeras sättas upp under tidig vår 2025.

Vi i Byalaget och tusentals insekter vill tacka slöjdlärare Gunilla och hennes flitiga byggnadsarbetare i dåvarande klass 4 för ett förträffligt arbete.

Projektstart: 2024-01-15
Projektslut:
Status: Pågående